Runner's Balaguer Club Esports Balaguer Lleida

La Mitja Marató de Balaguer retorna als seus orígens

i recupera el recorregut fins a Sant Llorenç de Montgai passant per Gerb

05/02/2016

El Club Runners Balaguer, organitzador de la Mitja Marató, amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha decidit després de dos anys de canvis recuperar el recorregut original d’aquesta cursa. L’any 2014, la Mitja Marató es va dirigir fins al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, tot creuant un dels paratges més bells de la ciutat, l’Horta d’Avall, mentre que l’any passat va estrenar una ruta totalment urbana per la capital de la Noguera.

Els problemes amb el trànsit rodat, però, no fan viable repetir enguany aquest itinerari per la trama urbana de la ciutat, segons ha explicat el president del Club Runners, Josep Maria Marqués. “Tot i l’atractiu de Balaguer, en aquests moments creiem que el millor pels atletes és tornar al recorregut original amb una carretera, la que va cap a Sant Llorenç, totalment lliure de trànsit el dia de la cursa”. A més, per Marqués, “la ciutadania encara no s’ha acostumat a viure un esdeveniment com aquest, amb talls de trànsit en molts carres i vies de la ciutat”. Tot i això, el president del Club Runners no descarta en un futur poder tornar a establir un recorregut urbà. En aquest sentit, ha posat com a exemple Barcelona, “on la gent ja està preparada perquè es talli el trànsit en moltes zones de la ciutat durant tot un matí. Anys enrere, això era un problema però actualment la gent gaudeix i participa molt de les curses que es fan. Aquí a Balaguer, esperem que amb els anys ho puguem aconseguir”.

La 28 ª edició de la Mitja Marató, amb un recorregut d’anada i tornada entre Balaguer, Gerb i Sant Llorenç de 21 quilòmetres, tindrà lloc el 21 de febrer i arrencarà a les 11:00h de davant del Camp Municipal d’Esports, amb la qual cosa també es recupera el punt tradicional de sortida i arribada de la cursa (l’any passat es va sortir del pavelló Inpacsa).

La prova se celebrarà simultàniament amb dos curses més, una de 10 quilòmetres (puntuable per la Lliga Ponent 2016) i una altra de 5 quilòmetres. Aquesta darrera és una altra de les novetats d’enguany. Segons Josep Maria Marqués, es vol que a partir d’ara aquesta cursa formi part també del calendari de la Mitja Marató.

En aquests moments ja hi ha 200 inscrits tot i que s’espera la participació d’uns 700 atletes entre les tres proves. A més, es preveu la participació de més 300 infants en la 19ª Diada Atlètica que se celebrarà durant tot el matí al Camp Municipal amb curses infantils de diferents recorreguts.

D’altra banda, també està prevista una jogging solidària de 5 Km, que es podrà cobrir corrent a qualsevol ritme o caminant. Els drets d’inscripció són de 3€ i la quantitat recaptada es destinarà íntegrament a causes benèfiques.

La cursa de 10 Km té un preu de 10 euros, la de 5 Km de 9 euros i la Mitja Marató de 14 euros.

Informació obtinguda del facebook de l'Ajuntament de Balaguer.